MKT BME blog

MKT BME blog

Influencer Marketing 1. - Ki az influencer?

2018. április 09. - MKTbme

 img_5775.jpg

 

Valószínűleg már mindenki találkozott az influencer kifejezéssel, amit magyarra nagyjából véleményvezérként fordíthatunk. De hogy pontosan mit is takar ez a kifejezés, ebben a bejegyzésünkben választ adunk rá.

Az alap felvetés, hogy a mai fogyasztói társadalom elvárása, hogy egy márka ne egyoldalúan kommunikáljon és reklámozzon, mindenképp legyen párbeszéd. Ez viszont eléggé nehézkes a hagyományos reklámiparnál. Korábban a nagy cégek elkezdték úgy reklámozni a termékeiket, hogy felkértek hírességeket, esetenként celebeket, hogy mondják el a márka platformján, ők is azt a terméket használják és mennyire meg vannak elégedve vele. Ez a kommunikáció sokáig működőképes volt, azonban ez sem tekinthető éppen párbeszédnek.

Az emberek reklámok helyett az ismerőseik tapasztalatainak hisznek, így alakult ki az, hogy a közösségi médiában is egymás véleményére hallgatnak. A közösségi platformokon néhány ember olyan tartalmat állít elő, amivel nagyon sok követőt ér el, így pedig óhatatlanul is befolyással van rájuk. És ennél a pontnál ez a felhasználó átalakul influencerré. 

img_5777.jpg

Korábban azokat neveztük influencernek, akik legalább több tízezres követőtábort mondhattak magukénak, és a nagy márkák azért dolgoztak velük, mert rengeteg emberhez eljutnak a posztjaik. Ma már viszont akár pár ezres követővel rendelkezők is lehetnek influencerek, ha meghatározó a jelenségük, meg tudnak szólítani egy réteget.

Arról, hogy pontosan hogy is tudják kihasználni a márkák az influencerek ismertségét és befolyását, a következő bejegyzésben megmutatjuk.

 

- Horváth Viktória -

A bejegyzés trackback címe:

https://mktbme.blog.hu/api/trackback/id/tr3013819144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása