MKT BME blog

MKT BME blog

A KÁMFOR-FIKOT margójára

2017. november 02. - MKTbme

mktbme_fikot_vagott.jpgMúlt hétvégén zajlott a KÁMFOR-FIKOT konferencia, melyen szervezetünk is részt vett. 28 előadó, 119 résztvevő, 2 nap szakmaiság. Vélemény.

Noha a szakmai konferenciák minőségükben eléggé eltérnek egymástól, -némi költői túlzással élve – alapvetően ugyanolyanok: az aktualitásokat/trendeket bemutató szakmai előadások; rengeteg, névre szóló passzal ellátott résztvevő; sajtos pogácsa a szünetekben, illetve „elevator speech” és névjegykártyacsere mindenfelé.

A KÁMFOR és a FIKOT mégis más.

Október utolsó hétvégéjén zajlott a Magyar Közgazdasági Társaság idei legnagyobb ifjúsági rendezvénye, a KÁMFOR-FIKOT konferencia, melynek a kecskeméti Neumann János Egyetem adott otthon. (A FIKOT (Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója), illetve a KÁMFOR (Kárpát-medencei Fiatal Közgazdászok Találkozója) két különálló szakmai konferencia, melyek idén rendhagyó módon összevonva, egyszerre kerültek megrendezésre.) Mint minden, az MKT égisze alatt szervezett eseményen, úgy a KÁMFOR-FIKOT konferencián is központi szerepet kaptak a szakmai előadások, melyek a Kárpát-medencei térség versenyképességének témakörét járták körbe. Számos nagyszerű előadó mellett előadást tartott – többek között – Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese, illetve Palotai Dániel, az Magyar Nemzeti Bank főközgazdásza is.

Ugyanakkor KÁMFOR-FIKOT konferencia erejét alapvetően mégsem az előadók magas színvonala, sokkal inkább a résztvevők alkotta közösség adja. Mind a FIKOT, mind a KÁMFOR ugyanis döntően azon MKT-tagoknak szól, kik valamelyik MKT-s diákszervezetben munkálkodnak – határon innen és túl egyaránt. Említenem sem kell, mennyire könnyedén lehet ismerkedni, illetve kapcsolatokra szert tenni a közösségi programoknak köszönhetően!

Mindez pedig az idei KÁMFOR-FIKOT-on is fokozottan érvényesült, így bátran ki merem jelenti: mi jövőre is ott leszünk!

-Peti Mihály-

A bejegyzés trackback címe:

https://mktbme.blog.hu/api/trackback/id/tr3413146526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása