MKT BME blog

MKT BME blog

A mobilbankolás lehetőségei

2018. március 18. - MKTbme

Manapság a telefonunk a legszemélyesebb tárgyunk, hiszen folyamatosan, mindenhol ott van velünk. Adja magát a kérdés, mi lenne, ha fizetni is tudnánk a készülékkel?

mobilfizetes_9407658_xl.jpg

 

A különböző bankoknak köszönhetően már lehetséges banki ügyeket intézni a készülékeken, sőt, a Gránit Bank kifejezetten a mobil bankolásban látja a jövőt. Ezzel azonban még mindig nem váltjuk ki a bankkártya használatot, és akármennyire egyszerű a paypassos kártyával való fizetés, a telefonunk továbbra is hasznavehetetlenül lapul a zsebünkben egy-egy vásárlás során. Vagyis csak lapult. A kártyagyártók megoldásának köszönhetően ez a probléma is megoldódott, hiszen az NFC (Near Field Communications) chippel rendelkező készülékek alkalmasak a megfelelő szoftverrel használni a POS terminálokat,  így kiváltva a plasztikkártyákat. Magyarországon ez a lehetőség sajnos még csak az android felhasználók kiváltsága, mivel az Apple pay szolgáltatásnak a tech óriás még nem érzi megfelelő piacnak hazánkat.

a_069_bsip_014653_013_gettyimageshungary_eza-e1498034512538-1024x576.jpg

Mobil fizetésnek viszont nem csak a fent leírt megoldást tekintjük, hanem például azt is, ha készülékünk segítségével tudunk többek között csekkeket befizetni, mozijegyet venni, vagy akár bebiztosítani az éves autópálya matricánk meglétét. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a legtöbb ilyen szolgáltatásra általában nem minden pénzügyi illetve mobil szolgáltató alkalmas. Aggódnia szerencsére más nagyobb bankok mellett az OTP ügyfeleinek sem kell, hiszen a Simple alkalmazás révén az elsők között mutatták be felhasználóiknak az új lehetőségeket. Ez a megoldás azért is zseniális, mert a szolgáltatás nem csak az OTP, hanem bármely bank ügyfelei számára elérhető. Az applikáció tulajdonképpen egy prepaid kártyát használ, ezzel téve lehetővé mindenkinek a mobilos fizetést.

bennedis_png_132699937.png

A technológia tehát adott, így aki teheti, javaslom, hogy legalább egyszer próbálja ki milyen érzés telefonnal kifizetni a reggeli péksütit.

 

 -Bártfai Péter-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mktbme.blog.hu/api/trackback/id/tr1413751274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása