MKT BME blog

MKT BME blog

Business & Technology: harmadik felvonás

2018. február 24. - MKTbme

bnt3_vegleges_logokkal_mvt.jpg

Az idén már harmadjára megrendezett Business & Technology konferenciára megint sokan voltak kíváncsiak, sőt, büszkén elmondhatjuk, más egyetemekről is érkeztek tanárok, hogy saját órájuk ideje alatt elhozhassák diákjaikat a rendezvényre. Neves cégekből és előadókból pedig akadt bőven, legyen szó akár az IBM-ről, akár a Codecool-ról, vagy éppen az IVSZ-ről, az összes előadás egytől egyik izgalmas és érdekfeszítő volt.

28166697_1612731568804537_3691629398406513702_n_1.jpg

Az édességkedvelők megtudhatták, hogy már nem kell sokat várni egy újabb Nestlé édesség megjelenéséig, hallhattak egyetemi tanáraiktól is előadást, például Danyi Páltól, aki a mesterséges intelligencia árakra gyakorolt hatásairól beszélt.   

wp_20180220_17_00_06_pro.jpg

A hallgatóság többek között olyan előadóktól tanulhatott, mint Máté- Tóth István, aki a Budapesti Értéktőzsde Zrt. üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese, vagy Szalai Ákos, aki pedig a Magyar Nemzeti Bank versenyképességi és struktúrális elemzési főosztály vezetője. A felsorolt nevekből is látszik, hogy az első nap a közgazdászok érdeklődési körét célozta meg, bár nem szabad megfeledkezni a Minner megálmodójáról, Mándó Milánról sem, aki a chat-robotok készítésének lehetőségét taglalta, mindenki számára érthetően. 

wp_20180220_18_29_26_pro.jpg

A második napra érkezők a közgazdaságtan és a mérnöki tudás együttes eredményének gyümölcsét tapasztalhatták meg, hiszen a Gránit Banktól érkező Gaborjáni Szabó Ákosnak köszönhetően megtudhattuk, hogyan is lehetséges az otthonunkból intézni személyes bankügyeinket. A Tresorit társalapítója, Szilágyi György előadásából pedig megismerhettük a felhőszolgáltató sikereihez vezető utat. 

Utolsó napunkra hívtuk meg a BME Formula Racing Team, valamint a Solar Boat Team képviselőit, akik a mérnököknek kedvezve beszéltek a fejlesztéseikről, sikereikről, és jövőbe nyúló terveikről. 

Minden előadónak köszönjük a színvonalas előadást, a hallgatóságnak pedig az érdeklődést. 

Köszönjük a támogatást a Gránit Banknak, a Magyar Közgazdasági Társaságnak, az MVT-nek, a Hungarospának, valamint a Nestlének, akik nélkül nem jöhetett volna létre a konferencia. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mktbme.blog.hu/api/trackback/id/tr4913694122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása